Bitumenes szigetelés

Bitumenes felújításnál a meglévő szigetelés állapotát fontos megvizsgálni az új szigetelés rétegrendjének kialakításában. Ha a tető szigetelése kevés helyen sérült nincsenek páratechnikai gondok, jó a lejtés, a hibás részek javítása után egy réteg megfelelő vastagságú (minősített) modifikált és legalább poliészter fátyol hordozó betétű anyaggal készítjük a szigetelést.

Amennyiben a tetőn sok a pangó víztócsa lejtéskorrekciót végzünk. Ezt könnyűbetonnal, bitumenes gumi örleménnyel, vagy bitumenes nehéz lemezzel készítjük. Ha a tető hólyagos felpuposodott, víz van a rétegek között, páranyomás kiegyenlítő-szellőztető réteg beépítése szükséges a záró réteg elhelyezése előtt. Ezt modifikált bitumenes filc alátétes, vagy peforált lemezzel készítjük. A fedések alatt dűbeles rögzítéssel, vagy ragasztással készítjük. Majd a takarások lánghegesztéses összeolvasztása következik.

Erre jön a palaörleményes fényvédelemmel ellátott záró lemez. A régi és az új réteg között a megfelelő kiszellőzést a tető perforálásával biztosítjuk. Ami a filces lemezzel együttműködve vezeti le a párát, nedvességet az újjonnan beépített szellőzők felé. Ahol hőszigetelésre van szükség lépésálló nikecellel, zárt cellás habbal, kőzet vagy üveggyapot táblákkal készítjük ezt el. Rögzítésük dűbelezéssel vagy ragasztással történik. A táblákat eltolással fektetjük a hőhíd elkerülésére. A tető szélein egy vagy kétvízorros vízvetőt helyezünk el. Minden esetben új összefolyókat és páraszellőzőket helyezünk el. Az attikafalakra felépítményekre. Kéményekre a szigetelés biztonságos lezárása érdekében viharlécet helyezünk el, rugalmas UV-álló tömítőanyag kikenéssel.

Új építésű tetők esetén a megadott tervek és műszaki dokumentációk alapján elkészítjük a szigeteléseket.

Galéria

KAPCSOLAT

Kérje személyre szabott árajánlatunkat most. Bármilyen kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal.

Tovább

referenciáink

Tekintse meg eddig lapostetők szigetelésével kapcsolatos munkáinkat.

Bővebben

várjuk érdeklődését

Vegye fel velünk a kapcsolatot a következő telefonszámon:

06-20-377-4677

tervezési segédlet

Segítünk elképzeléseinek megvalósításában.

Bővebben

Legtöbben ezt keresték:

lapos tetők szigetelése, tetőszigetelés, tetőszigetelés Veszprémben, Veszprém megyei tetőszigetelő, lapostetők szigetelése, lapostetők szigetelése a Balatonnál, lapostetők szigetelése Veszprém megyében, bitumenes szigetelés, lapostetők bitumenes szigetelése

Széchenyi 2020