A Pénzügyminisztérium, mint Támogató a Szöllőskei Szigetelő Kft. Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a „Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása” című felhívására benyújtott pályázatát támogatásra alkalmasnak minősítette.

A támogatásra vonatkozó információk:

  • A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-03149
  • A projekt címe: A Szöllőskei Szigetelő Kft. fejlesztésének támogatása
  • A kedvezményezett neve: Szöllőskei Szigetelő Kft.
  • A szerződött támogatás összege: 6 763 122 Ft
  • A támogatás mértéke: 70%
  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.09.30.

A projekt tartalmának bemutatása:

A pályázat kiemelt célja, a hazai mikro- és kisvállalkozások versenyképességének javítása innovatív, hozzáadott érték növelő fejlesztések támogatásán keresztül.

A Szöllőskei Szigetelő Kft. a program keretében Layher homlokzati állványrendszer és egy Wacker BS60-2 döngölőbéka beszerzését tervezi, illetve 4 fő foglalkoztatásához bérköltség támogatásban részesül 4 hónap időtartamra. A homlokzati állvány lehetővé teszi, hogy a vállalkozás olyan építőipari munkákat tudjon vállalni, amelyet korábban állvány hiányában nem tudtak elvégezni.A másik eszköz, egy Wacker BS60-2 döngölőbéka, mellyel az útalapok, aljzatok, térburkolat alapok döngölését végzik.

Az eszközök beszerzését követően a vállalkozás tevékenységi köre szélesedik, a kft. a már korábban bejegyzett tevékenységét, a lakó- és nem lakóépület építését (generálkivitelezés) szeretné a továbbiakban fejleszteni.Ezzel megvalósul a vállalkozás több lábon állása, így képes lesz rugalmasabban alkalmazkodni a piaci folyamatokhoz.

A beruházás eredményeként új szolgáltatásokkal tud megjelenni a vállalkozás a piacon, megvalósul a több lábon állása, versenyképessége javul, hosszabb távon biztossá válnak a meglévő munkahelyek, illetve a megrendelések számának növekedésével új munkahelyek is létesülhetnek.